Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Exclusieve Peter Lemmens vlaaien bestellen

Dit bericht delen

Vlaaien uit Limburg, wie kent ze niet? Het is net zoiets als bolussen uit Zeeland, worstenbroodjes uit Brabant of suikerbrood uit Friesland. Vlaaien zijn een bekend streekproduct uit Limburg. Gelukkig hoef je voor dit lekkere gebak niet helemaal naar Limburg af te reizen Je kunt ze nu ook eenvoudig en snel bestellen bij Amsterdam Cakes. En niet zomaar een vlaai, maar één van de exclusieve Peter Lemmens vlaaien. Peter Lemmens is een bekende meesterbanketbakker en een begrip in Gronsveld en ver daarbuiten. Hij begon meer dan 40 jaar geleden met een patisserie, om zijn liefde voor het vak, passie en ambacht over te brengen. De ambachtelijke vlaaien, gemaakt van roomboter, verse eieren en fruit afkomstig van de fruitteeltgebieden rondom Gronsveld, werden algauw een groot succes. Van een vers bereide appelvlaai tot een kersenschuimtaart, de Peter Lemmens vlaaien zijn stuk voor stuk verrukkelijk. Loopt het water je al in de mond? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment en haal een stukje Limburg bij jou thuis in Amsterdam.

Vlaaien bestellen voor een feestelijke gelegenheid

Een koekje bij de koffie is een echte Nederlandse traditie. Bij speciale gebeurtenissen zoals een verjaardag, geboorte of jubileum wordt een koekje vervangen door taart. Zonder taart is er immers geen feest. De Limburgse vlaaien zijn perfect als je iets te vieren hebt. De kruimel- en rastervlaaien zijn de echte klassiekers onder de vlaaien. De abrikozenvlaai is hier een goed voorbeeld van. Dit is vlaai met een bodem van roomboterdeeg, gevuld met abrikozenvulling, bedekt met een raster en afgewerkt met een glanzende jam. Is dat nog niet feestelijk genoeg voor je? Kies dan voor de abrikozen schuimvlaai. Deze taart is het zusje van de traditionele abrikozenvlaai, met slagroom en zelfgemaakte meringue bovenop. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens geweldig. Ook als je niks bijzonders te vieren hebt, zijn de Peter Lemmens vlaaien nog altijd een altijd een feestje op je bord. 

Vlaaien, wat zijn het voor soort taarten?

Heb je nog nooit een stukje vlaai gegeten en heb je geen idee wat je moet verwachten? Geen nood aan de man. Wij leggen het gewoon voor je uit. Vlaaien bestaan vaak uit een Limburgse bodem of een wenerbodem met vulling. Neem bijvoorbeeld de bekende rijstevlaai een vlaai met een Limburgse bodem. De vlaai is voorzien van een romige vulling gemaakt van rijst. Naast de Limburgse bodem zie je ook veel vlaaien met een wenerbodem. Deze is iets steviger dan zijn voorganger en smaakt naar koekjes. In combinatie met een stevige vulling zijn deze vlaaien een ware smaaksensatie. Wat dacht je van een vulling van kruisbessen? De kruisbessenschuimvlaai heeft een vulling met kruisbessen met een topping van slagroom en meringue. De zoete meringue is een heerlijke combinatie met de fris-zure smaak van kruisbessen. Klinkt kruisbessen je te exotisch in de oren? Dan kan je ook kiezen voor een kersenschuimvlaai. Hetzelfde concept, ander fruit, maar nog steeds net zo lekker.

Van appelkruimelvlaai tot rijstevlaai: bestel jouw vlaai bij Amsterdam Cakes

Het grootste voordeel van vlaaien is dat er altijd wel een vlaai bij zit die jij lust. Wanneer je het liefst appeltaart met slagroom eet is een appelkruimelvlaai een goede vervanger. Ben je op zoek naar iets avontuurlijker? Kies dan voor een praliné vlaai, linzenvlaai of pulpvlaai. Gemaakt van vers fruit, ambachtelijk bladerdeeg en frangipane. Wanneer je op zoek bent naar een taart die er niet alleen feestelijk uitziet maar ook nog zo smaakt, dan zijn de schuimvlaaien een goede optie. De meringue bovenop de vlaai is de kers op de taart. Maak een keuze uit een van de verschillende Peter Lemmens vlaaien en geniet van dit ambachtelijke gebak.

Dit bericht delen
Contact image

Marco

Hallo, dit is Marco van Amsterdam Cackes. Wat kan ik voor je doen?
by Best4u Media