Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

De lekkerste hoge taarten van Amsterdam

Dit bericht delen

Van boterkoek, slagroomvlaai tot worteltaart of chocoladetaart. Bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea, babyshowers, geboortes, bruiloften of begrafenissen wordt er dikwijls taart gegeten. Ook als je niks te vieren hebt, kan een stukje taart bij de koffie of thee een fijne traktatie zijn. Heb jij binnenkort een verjaardagsfeestje of een andere feestelijke gelegenheid? Dan is het tijd voor taart. En niet zomaar een taart, maar een taart met twee of drie lagen vulling, fruit of likeur en omhuld met marsepein of zachte botercrème. Over wat hebben we het dan? Juist, de lekkerste hoge taarten van Amsterdam. Van een hazelnoot schuimtaart met praline crème en hazelnoot krokantjes tot een ouderwetse slagroom fruit taart. De keuze is reuze. En de hoge taarten ook!

Hoge taarten bestellen voor een feestelijke gelegenheid

Eén taart is al feest, met twee lagen taart is het dubbel feest en als je het gezegde mag geloven komen alle goede dingen in drieën. Traditiegetrouw bestaat een bruiloftstaart dan ook uit minimaal drie lagen. Maar tegenwoordig hoef je niet per se te trouwen als je een hoge taart wilt eten. Bestel gewoon een hoge taart, zoals een frambozen taart of een mocca slagroomtaart. Deze taarten hebben niet 1 laag, maar twee of drie lagen taart, rijkelijk belegd met de heerlijkste vulling of fruit. En weet je wat het allerleukste is? Het is een stuk goedkoper dan trouwen. Kies voor een heerlijke Red Velvet taart, een rode cake met witte icing. Of wat dacht je van een Schwarzwalder Kirsch taart, een chocoladecake met slagroom, frambozen en likeur? Zoals we al zeiden: al het goede komt in drieën.

Hoeveel stukken uit hoge taart? Zoveel heb jij nodig voor jouw feest!

Bij een ‘normale’ taart (met een diameter van 28 cm) weet je vaak wel hoeveel punten taart je kunt snijden. Over het algemeen geldt dat je uit een ‘normale’ taart zo’n 12 stukken taart haalt. Maar hoe zit het dan bij een hoge taart? Hoeveel stukken haal je uit een hoge taart? Hoge taarten gaan de hoogte in, een royaal stuk taart kan daardoor zomaar een gehele maaltijd worden. Bij hoge taarten snij je daarom vaak wat smallere punten dan bij een normale taartpunt. Gelukkig hoef jij niet te gaan rekenen hoeveel stukken uit een hoge taart kunnen worden gehaald. Het wordt gewoon vermeld op de website.

Welk hoge taart ga jij eten?

Ben jij een echte zoetekauw en wil jij eens iets anders dan appeltaart, rijstevlaai of slagroomtaart? Dan zijn de hoge taarten uit Amsterdam echt iets voor jou. Een voorbeeld van zo’n overheerlijke hoge taart is de Leopold taart, drie lagen cake met room en pudding, bekleed met amandelsnippers. De Leopold frambozen taart gaat nog een stukje verder. Naast een luchtige cake met pudding geniet je ook van heerlijke frambozenjam, crème au beurre en geroosterde amandelsnippers. En natuurlijk verse frambozen op de bovenkant. Een andere topper op gebied van zoetigheid is de Merveilleux taart. Deze taart combineert meringues met pure chocolade en sinaasappellikeur. Is dit nog niet zoet genoeg voor je? Kies dan voor een marspein taart, een luchtige bananentaart omhuld met marsepein. Loopt het water je al in de mond bij het lezen over deze hoge taarten? Dan is er nog maar 1 oplossing: Een hoge taart bestellen! Je hebt een dagje geduld nodig en grote trek, immers heet het niet voor niets een hoge taart.

Dit bericht delen
Contact image

Marco

Hallo, dit is Marco van Amsterdam Cackes. Wat kan ik voor je doen?
by Best4u Media